Handmålat Glas/Champagne,Vinglas...

Bröllopspresent för brudpar.

   Att måla på glas är inte samma sak som man målar på papper.Glas har många olrika former.Desto rundare form destå svårare att måla på det.
   Man kan inte så lätt blanda ihop glasfärger,och på grund av det för man inte så mycket färgnyanser som man kunde få fram med vattenbaserade färger.Det finns också sådana färger som inte går att blanda ihop därför är det svårare att få naturliga färger.Men man kan försöka närma sig.Det kräver tålamod och erfarenhet.
  Glas färg torkar ganska snabbt,så om man har större ytor som ska målas med samma färg måste man vara snabb för att få ett bättre resultat.
  När jag målar på glas tallrikar,målar jag spegelvänt.Då motiven målas på tallrikens baksidan men bilden kan ses från båda sidor av tallriken.Man måste tänka 3-4 steg framåt får att få likadant bild på båda sidor🙃🤩
    Oftast för man inte få hela bilden färdig på samma gång man delar på bilden.När en motiv har torkat upp so kan man fortsätta med nästa motiv,så man fortsätter tills bilden är färdig.Ibland tar det längre tid ibland mindre,det beror på motivens svårighet ...

Mvh.Inita
   

Anna 13.10.2012 14:34

Jösses! Här tänkte man få lite småtips inför en pysselkväll och så...vad OTROLIGT fint! Jätteimpad!

Inita 14.10.2012 23:47

Tack,tack Anna !
Mvh.Inita

| Svar

Senaste kommentarer

27.12 | 18:52

Hej får ser om det funkar nu

01.12 | 02:52

Taaak Nicklas ! Uppskatar varje kommentar

01.12 | 02:47

Tusen Tack Monique ! Kraaam :)

30.11 | 10:02

Hej Inita! Vad fint du skapar! Kram Monique